Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas dati liecina, ka dažādās valstīs procentuāli papīra atkritumu daudzums ir atšķirīgs, tomēr tas sasniedz pat 40% no kopējā cieto atkritumu apjoma.
Papīra atkritumu – makulatūras un iepakojuma –savākšanas un pārstrādes rezultātā tiek ietaupīta koksne: 1 tonna makulatūras pasargā no izciršanas apmēram 6 kokus.

Balstoties uz to, esam priecīgi paziņot, ka mūsu uzņēmums Sonora ir pasargājis 2,4 kokus no bojāejas, jo esam nodevuši 400 kilogramus makulatūras. Priecē, ka katru gadu pieaug šķiroto atkritumu daudzums un ka arvien vairāk privātie uzņēmumi kļūst sociāli atbildīgāki pret apkārtējo vidi. Līdz ar to aicinām ikvienu uzņēmumu arī nākotnē atbalstīt šo ideju!

Informācija tiem, kas izvēlas makulatūru nogādāt konteinerā – jāatceras, ka makulatūrai paredzēti zilās krāsas konteineri. Tajos drīkst izmest ne vien avīzes, žurnālus un grāmatas, bet arī saplacinātas kartona kastes. Savukārt nedrīkst izmest netīrus un slapjus materiālus, laminētus un glancētus papīra izstrādājumus. Jāņem arī vērā, ka būtu vēlams atbrīvot papīru no metāla skavām.

Avots: VSIA “Latvijas Vēstnesis”

Sonora vides aizsardzība