Kā jau zināms, 2015.gada nogalē SONORA izveidoja nomināciju “Gada jūras līnija”, kas tika radīta, lai kalpotu kā kvalitātes zīme un kļūtu par ikgadēju tradīciju, apbalvojot labāko un sadarbības ziņā veiksmīgāko jūras līniju.

Lai noskaidrotu 2015.gada veiksmīgāko jūras līniju, tika veikta aptauja par sadarbības veiksmīgumu gada griezumā, tādos SONORA departamentos kā pasūtījumu departaments (Booking department), klientu apkalpošanas departaments(Customer service Department), pārdošanas departaments (Sales Department).
Viens no galvenajiem kritērijiem, kurš tika izvirzīts, izvēloties 2015.gada jūras līniju, bija veiksmīgā sadarbība un komunikācija ar Sonora ne tikai nedēļas vai mēneša griezumā, bet arī visa 2015. gada garumā.

Kā būtiski kritēriji tika izvirzīti arī ātra un operatīva atbilde gan uz izcenojuma pieprasījumiem, gan jauna biznesa iespējām, gan neskaidrību un konfliktsituāciju risināšana. Jāatzīmē vēl, ka nozīmīgs kritērijs bija arī precīza un savlaicīga kravas pavaddokumentu izrakstīšana, noformēšana, izsniegšana.
Apkopojot rezultātus, tika nolemts, titulu “Gada jūras līnija 2015” piešķirt jūras līnijai “Evergreen”. “Evergreen” kompānija no citām jūras līnijām, ar kurām SONORA sadarbojās 2015.gadā, atšķiras ar to, ka uzņēmumā ir saliedēta un uzticama komanda, kuras darbinieki ir ieinteresēti piedāvāt kvalitatīvu klientu apkalpošanu un neliek vilties. Arī problēmsituācijas un neskaidrības visveiksmīgāk un ātrāk izdevās atrisināt tieši “Evergreen” jūras līnijai.

SONORA Biznesa un attīstības direktors Normunds Volbets atzina, ka Sonora sadarbojas ar “Evergreen” jau kopš uzņēmuma dibināšanas laikiem, un ka veiksmīga sadarbība ar uzticamu partneri palīdz ne tikai atvieglot ikdienas darbu, bet arī abpusēji attīstīties un augt. Tāpat viņš skaidro, ka svarīgākais uzņēmumam ir, ka, jūras līnijas izprot to, ka SONORA ir augoša kompānija, kas ir tendēta uz attīstību un šī iemesla dēļ būtiska ir uzticama partnerība, SONORA vajadzību izprašana un piedāvājuma un cenu saņemšana.

Jāuzsver, ka pēdējā laikā “Evergreen” nav vienīgā jūras līnija, kas darbojas atbilstoši kvalitātes kritērijiem, tāpēc 2016.gadā citām jūras līnijām ir lielas iespējas iegūt “Gada Jūras līnijas titulu”. Sonora komanda aicina arī pārējās jūras līnijas sasparoties, lai kļūtu par labāko un kvalitatīvāko “2016. gada jūras līniju”, uzsverot, ka ļoti būtiski ir spēt piedāvāt izdevīgākos nosacījumus tiem loģistikas tirgus spēlētājiem, kas ir uzticami un ir jau sevi pierādījuši, kā arī tirgū ieņem stabilu pozīciju.