Kā jau informējām pirms tam, no 27.aprīļa līdz 1.maijam viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija norisinājās nu jau septītā PFI konference, kuras laikā slēgtā lokā tikās vairāk kā 100 delegāti, pārstāvot 90 valstis. Pamatā konferencē tika pārstāvētas Āzijas un Āfrikas valstis – tai skaitā, Katara, Ēģipte, Meksika, Gana, Lībija, Ķīna, Tunisija u.c. Tāpat arī biedru vidū bija viesi no Amerikas, Kanādas un bijušajām NVS valstīm un kaimiņzemes Krievijas. Galvenais konferences mērķis bija veicināt savstarpējo sadarbību, lai uzlabotu importa un eksporta kravu plūsmas tieši starptautiskā mērogā. Tāpat arī A/S SONORA vairākiem konferences dalībniekiem bija noorganizējusi tikšanās ar Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem, lai tie pēc iespējas vairāk iepazītu Latvijas tirgu un piedāvātu jaunas iespējas Latvijas uzņēmēju biznesa attīstībai starptautiskā mērogā.

Jāuzsver, ka šī konference nav tikai kontaktu iegūšana un biznesa iespēju dibināšana. Proti, lielākā daļa no konferences dalībniekiem Latvijā bija pirmo reizi, līdz ar to dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Latvijas kultūru, dabu un tradīcijām, jo šī bija pirmā reize, kad PFI konference tika organizēta tik “eksotiskā” vietā kā Ziemeļeiropa, kur lielākā daļa no konferences dalībniekiem nekad nebija bijuši. A/S SONORA bija parūpējusies, lai viesi justos jo īpaši komfortabli – visu dienu garumā risinājās biznesa sarunas un diskusijas, savukārt vakaros tika sarūpēti dažādi izklaides un kulturālie pasākumi – vakariņas un Latvju danči atpūtas centrā “Lido”, tematiskās vakariņas ar Latviešu mākslinieku un mūziķu piedalīšanos, kā arī noslēguma vakariņas, kur katram valsts pārstāvim bija jāierodas savā nacionālajā tērpā. Tāpat arī konferences laikā A/S Sonora prezentēja savu jaunaizsākto labdarības projektu – sociālā uzņēmuma dibināšanu – , ar kuru tuvākajā laikā tiks plašāk iepazīstināta arī Latvijas sabiedrība. Kā atzina PFI biedri, šī esot bijusi viena no lieliskākajām konferencēm, kuru tie jebkad ir apmeklējuši, turklāt par Latviju kā valsti tiem ir izveidojies tikai labākais iespaids. Tā noteikti esot vieta, kur atgriezties vēl un vēl.

Kā atzina A/S SONORA Valdes loceklis Andis Veinbergs, tad šī konference Latvijai bija ļoti nozīmīga: “Mēs ļoti lepojamies, ka izdevās šo piecu dienu laikā Latvijā pulcēt tik daudz valstu pārstāvju no visiem pasaules kontinentiem. Šī konference gan mums kā uzņēmumam, gan arī citiem Latvijas eksportētājiem pavēra jaunas biznesa iespējas, kas iezīmē pozitīvu nākotni Latvijas ekonomikā. Patiesi lepojamies, ka izdevās šiem biznesa cilvēkiem sniegt tik daudz pozitīvu emociju par Latviju ne tikai biznesa, bet arī kultūras ziņā. Ja skatāmies nākotnē, tad noteikti redzam pozitīvu izaugsmi attīstībai, kas sniedz iespēju apgūt un atklāt jaunus eksporta tirgus, kā arī veicināt uzņēmējdarbību ārpus Latvijas robežām.”

Neliels video atskats no konferences: