Naktī pirms Vasaras Saulgriežiem jeb Līgo svētkiem, proti 22.jūnijā, mūsu SONORA komanda veica Nestandarta kravas – stikla šķiedras pārsega – kravas transportēšanu no Saldus uz Liepāju. Šis bija diezgan sarežģīts un radošs projekts, jo nācās atrast vislabāko veidu un maršrutus, kā transportēt šo nestandarta kravu, kuras platums bija 6.5 m.

Lai veiksmīgi nogādātu kravu uz klienta vēlamo galamērķi, mūsu komanda veica rūpīgu maršruta izpēti, atrodot visoptimālākos transportēšanas ceļus. Kopējais maršruta garums bija vairāk kā 100 km, savukārt kravas izmēri bija: garums 17,0 m x platums 6,5 m x augstums 4,3 m. Nestandarta kravu nācās vest cauri pilsētai, kur ielas ir pavisam šauras. Tādēļ projektā, kā jau ierasts, iesaistījām arī Latvijas un Liepājas reģiona varas iestādes – 3 policiju eskortus un vienu drošības pavadošo ekipāžu. Lai kravu varētu transportēt pa šaurajām ieliņām, uz laiku nācās pat noņemt dažas ceļazīmes.

Visbeidzot, negabarīta kravas transportēšana izdevās ļoti veiksmīgi un mūsu komanda ir gatava pieņemt atkal jaunus izaicinājumus, pārvadājot sarežģītas un nestandarta kravas.