Aicinām Jūs uz Rīta kafiju kopā ar SONORA piektdien, 5.augustā no pulksten 9.00 līdz pulksten 10.00. Pasākuma tēma: “Attīstības un loģistikas iespējas Uzbekistānā”

Pasākuma laikā Jums pastāstīsim par:

  • Uzbekistānas ekonomisko situāciju un valsts īpatnībām
  • Latvijas – Uzbekistānas sadarbības iespējām
  • mūsu ilggadējo pieredzi un SONORA pārstāvniecības izveidi Uzbekistānā
  • Latvijas Darba Devēju konfederācijas (LDDK) atbalstu un Lietišķās sadarbības padomes izveidi Uzbekistānā
  • veiksmīgiem loģistikas risinājumiem no Latvijas uz Uzbekistānu un no Uzbekistānas uz Latviju

 

Noslēgumā diskusijas un atbildes uz Jūsu jautājumiem.

“Rīta Kafija ar Sonoru” norises vieta un laiks: 5.augusts (piektdiena), pulksten 9.00 – 10.00, SONORA ofiss Duntes ielā 11, B lifts, 5.stāvs (autostāvvieta bez maksas).

Lūgums pieteikties uz pasākumu līdz 3.augustam, pulksten 17.00, rakstot uz e-pastu info@sonora.lv vai zvanot pa tālruni +371 66118766.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Vietu skaits ierobežots!

 

Kādēļ tieši Uzbekistāna?
Latvija, attīstot savu ārējo ekonomisko sadarbību, aizvien lielāku uzmanību pievērš Centrālāzijas valstīm, tostarp divpusējo ekonomisko attiecību paplašināšanai ar Uzbekistānu. Latvijai Uzbekistāna ir nozīmīgs ekonomiskās sadarbības partneris Centrālāzijas valstu reģionā (otrais lielākais tirdzniecības partneris Centrālāzijas reģionā) un atzinīgi vērtējams, ka abu valstu veiksmīgo starpvalstu dialogu papildina arvien intensīvāka ekonomiskā sadarbība un uzņēmēju aktivitātes.

Pērn, 2015.gada nogalē, Latvijas valsts amatpersonas un Latvijas delegācija noslēdza savstarpējo sadarbības līgumu starp Latviju un Uzbekistānu, kas paredz informācijas un pieredzes apmaiņu dažādās jomās. Kā atzina Latvijas – Uzbekistānas Lietišķās sadarbības padomes (LSP) vadītājs, A/S “Sonora” valdes priekšsēdētājs Jānis Mozga: “Latvijas – Uzbekistānas Lietišķās sadarbības padomes mērķis ir maksimāli efektīvi izmantot tos instrumentus, ko ir sagatavojuši mūsu politiķi un starpvalstu komisijas, lai veicinātu sadarbību starp Latvijas un Uzbekistānas uzņēmumiem. Mūs interesē Latvijas produkcijas eksports uz Uzbekistānu, savukārt Uzbekistānas puse ir izteikusi lielu interesi par importu, jo īpaši par tehnoloģisko iekārtu importēšanu. Uz doto brīdi jau vairāki uzņēmumi ar mūsu starpniecību ir nodibinājuši kopuzņēmumus ar Uzbekistānas ražotājiem. Patīkami, ka šobrīd Latvijas vārds pozitīvi izskan Uzbekistānā starp valsts amatpersonām un uzņēmējiem, un ka Latvija ir tā valsts ar kuru uzbeki labprāt vēlas sadarboties. Salīdzinot ar citām Eiropas Savienības un Baltijas valstīm, mūsu galvenā priekšrocība ir tā, ka mēs ļoti labi pārzinām Eiropas Savienības tirgu un Rietumu kultūru, un tajā pašā laikā ļoti labi spējam saprast uzbeku mentalitāti un domāšanu. Uzbekistānas uzņēmēju un amatpersonu vidū mums ir laba reputācija – to es varu apgalvot pilnīgi droši, jo šādu informāciju esam saņēmuši no vairākiem avotiem. Latvijas uzņēmējus aicinu būt drosmīgākiem un izskatīt sadarbības iespējas, jo preču eksports uz Uzbekistānu un kopuzņēmumu veidošana ir lieliska iespēja, kā apgūt NVS valstu tirgu. Arī darbaspēka izmaksas šajās valstīs ir krietni zemākas kā Latvijā, līdz ar to ir milzīgs potenciāls uzņēmumu attīstībai šajās valstīs. Tāpat arī ir iespēja importēt preces no Uzbekistānas – piemēram, tekstilizstrādājumus. Tas ir veids, kā var veicināt importa tirdzniecību Eiropas Savienībā. Šādu iespēju uz abpusēju sadarbību noteikti nevajadzētu palaist garām! ”

Avoti: SONORA arhīvs, LDDK, http://nra.lv/pasaule/143372-uzbekistana-nacionalas-intereses-augstak-par-visu.htm