Jau rīt, 6.augustā, Latvijas rallijkroa braucējs Reinis Nitišs startēs sezonas septītajā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmā, kurš jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies Kanādā. Jāuzsver, ka šajā posmā Reinis startēs ar SONORA rallija mašīnu par ko mums liels prieks.

Kanādas rallijkrosa sacensības ir pirmās sacensības, kas notiek ārpus Eiropas. Tas ir liels izaicinājums braucējiem, jo nāksies pielāgoties laika joslu atšķirībām – proti, Kanādā ir par 7 stundām agrāks laiks kā Latvijā, līdz ar to treniņbraucieni un kvalifikācija notiks pēcpusdienā un vakarā.

Rallijkrosa sacensības Kanādā norisināsies prestižā Grand Prix de Trois-Rivières laikā, kas ir augstu atzīts visā pasaulē. Tāpat arī šajā trasē risinās tādas sacensības kā NASCAR, Formula Drift, Porsche GT3 Challenge Canada Cup, Formula Tour 1600, Canadian Touring Car Championship. Reinim šī trase ir bijusi diezgan “dinamiska” – 2014. gadā ,par spīti neveiksmīgiem kvalifikācijas braucieniem (pārsistas riepas), Reinis aizcīnījās līdz sacensību finālam, kura finišu sasniedza ceturtajā vietā. Savukārt 2015. gadā Reinis kvalificējās pusfinālam, kur pirmā apļa laikā piedzīvoja sadursmi ar Timmiju Hansenu un auto defektu dēļ izstājās. Ļoti ceram, ka šogad Kanādas trase mūsu braucējam būs daudz veiksmīgāka.

Kvalifikācijas braucieni paredzēti sestdien, 6.augustā (pēc Latvijas laika 20:00), savukārt finālbraucieni ir paredzēti svētdien 7.augustā 22.00 pēc Latvijas laika.

Atbalstām Reini un turam īkšķus par viņa veiksmīgajiem startiem!