Nedēļas nogalē Biķernieku trasē risinājās jau 4. Baltijas Autošosejas čempionāta posms, kur startēja arī mūsu SONORA Racing komandas dalībnieks Ansis Frīdbergs (nr.47). Sacensības ilga divas dienas un posma kopvērtējumā Kumho Challenge 1600 klasē mūsu braucējs ierindojās augstajā 6.vietā 22 dalībnieku konkurencē.

Katrā sacensību dienā tikai aizvadīti divi braucieni. Pirmās dienas pirmajā braucienā Anša automašīnai FORD radās nelielas tehniskas problēmas, kas veicināja jaudas zudumu. Līdz ar to sacensības tika pabeigtas 6.vietā. Otrajā braucienā jau pirmajā līkumā A.Frīdbergs iekļuva nelielā avārijā, satriecoties ar priekšā braucošo Krievijas ekipāžu. Diemžēl trieciens bija tik pamatīgs, ka Anša auto tika nolauzts priekšējais ritenis un sabojāta stūres iekārta. Tā kā bojājumi bija ļoti nopietni, no sacensībām nācās izstāties.

Pēc aizvadītās neveiksmīgās pirmās sacensību dienas, SONORA Racing komandas mehāniķi strādāja bez apstājas, lai varētu sagatavot auto braukšanas stāvoklī uz sacensību otro dienu. Par laimi, tas arī izdevās, lai arī avārijas sekas vēl bija jūtamas braucienu laikā. Abus braucienus A.Frīdbergs noslēdza arī 6.vietā.

Kā atzina Ansis, sezona neesot iesākusies tik veiksmīgi kā cerēts, jo esot vairākkārtīgi pievīlusi tehnika. Neskatoties uz to, komanda ir apņēmības pilna turpmākajiem startiem: “Uz nākošo posmu FORD būs pilnīgi gatavs braukšanai, lai es varētu veiksmīgāk startēt! Šis ir tehnisks sporta veids, kur viss ir atkarīgs gan no braucēja, gan no tehnikas. Esam apņēmības pilni viens otru nepievilt!”

Kopvērtējumā, pēc aizvadītiem 4 posmiem, SONORA Racing komanda ieņem augsto 7.vietu. Nākamais brauciens paredzēts 8.-9.oktobrī Rīgā, kas arī būs sezonas noslēdzošais posms.

Izmantotie resursi: personiskais arhīvs & http://batcc.eu/