Šajā nedēļas nogalē, pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē, Biķernieku trasē Rīgā norisināsies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Sacensībās startēs arī SONORA atbalstītais rallijskrosa braucējs Reinis Nitišs, pārstāvot Olsbergs MSE komandu, dodoties uz starta ar zviedru komandas sagatavoto Ford Fiesta RX auto.

Biķernieku trase Rīgā būs vienīgais 2016. gada sezonas jaunums, un braucējiem tas būs vēl neiepazīts izaicinājums. Latvijas posmā būs pārstāvētas Pasaules rallijkrosa čempionāta un Eiropas rallijkrosa čempionāta SuperCar klases, kā arī Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar Lites un TouringCar klases. Arī latviešu rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs atzīst, ka šis posms viņam būšot izaicinājums: “Starts Biķernieku trasē, latviešu līdzjutēju priekšā būs ļoti atbildīgs, tādēļ izvēlējos, manuprāt, drošāko variantu, ar ko varēšu cīnīties par cienījamu rezultātu. Zīmīgi, ka Olsbergs MSE bija viena no tikai dažām komandām, kas vasarā izmantoja iespēju iemēģināt Biķernieku trasi un piemeklēt tai atbilstošus regulējumus. Ļoti iespējams, ka šo sezonu noslēgšu ar mājas sacensībām un atlikušo laiku veltīšu, lai koncentrētos 2017. gada plāniem!” stāsta Reinis Nitišs.

Sestdien 1.oktobrī ir paredzēti brīvie treniņbraucieni, kā arī divi kvalifikācijas braucieni, savukārt svētdienā 2.oktobrī norisināsies atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, pusfināli un fināli.

Pasākuma programma:

Sestdiena, 1. oktobris
08:00 Teritorija tiek atvērta skatītājiem
09:00 Treniņbraucieni (visas ieskaites klases)
12:00 1. kvalifikācijas kārta (visas ieskaites klases)
14:00 Monster Energy Rig Riot
14:30 2. kvalifikācijas kārta (visas ieskaites klases)
16:00 3. kvalifikācijas kārta (TouringCar, RX Lites)
17:30 Autogrāfu sesija (norises vieta: fanu zonā)

Svētdiena, 2. oktobris
08:00 Teritorija tiek atvērta skatītājiem
08:30 Treniņbraucieni (Supercar)
09:30 3. kvalifikācijas kārta (Supercar)
4. kvalifikācijas kārta (TouringCar, RX Lites)
11:45 4. kvalifikācijas kārta (Supercar)
12:45 Pusfināli (RX Lites)
13:00 Monster Energy Rig Riot
14:00 Pusfināli (TouringCar)
Pusfināli (Eiropas RX Supercar)
Fināls (TouringCar)
14:45 Pusfināli (RX Lites)
15:00 Pusfināli (Pasaules RX Supercar)
Fināls (Eiropas RX Supercar)
Fināls (Pasaules RX Supercar)
15:50 FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma apbalvošanas ceremonija
16:00 Sacensību noslēgums

Mēs, SONORA komanda, aicinām ikvienu interesentu atbalstīt šo unikālo pasākumu un mūsu Latvijas rallijskrosa braucēju Reini Nitišu gan klātienē, gan arī vērojot video tiešraides medijos. Esam lepni, ka šāds pasākums notiek Latvijā un ka tajā startē arī mūsu braucēji.

Izmantotie resursi: SONORA arhīvs, http://latviarx.lv/en/ un www.reinisnitiss.com