Šī gada 1.februārī Latvijā norisināsies viena no gada nozīmīgākajām konferencēm – “Eksports. Imports. Attīstība”, kuras mērķis ir analizēt esošo pasaules ģeopolitisko situāciju, adekvāti izvērtēt nākotnes perspektīvas, meklējot jaunas biznesa un attīstības iespējas eksportējošiem un importējošiem uzņēmumiem. Konferences laikā notiks arī kontaktbirža, kurā foruma dalībnieki varēs dalīties savā pieredzē, iegūt jaunas zināšanas un sadarbības partnerus.

Pēdējo gadu ģeopolitiskie satricinājumi – sankciju karš ar Krieviju, BREXIT, karš Sīrijā un bēgļu straumes Eiropas virzienā – maina globālo biznesa vidi. Ierastie eksporta un importa tirgi vairs nav droši, tādēļ uzņēmējiem nākas lauzīt galvu, kā tos labāk aizvietot un kur meklēt jaunus partnerus. Ķīna, Centrālāzija, citas NVS valstis – tās ir tikai dažas no potenciālajām iespējām, taču cik efektīvi šajos virzienos var strādāt? Kā loģistiku padarīt efektīvāku, un ko Latvijas bizness iegūs no „Rail Baltica”? Par šiem un vēl citiem biznesam tikpat būtiskiem jautājumiem tiks runāts šajā forumā „EKSPORTS. IMPORTS. ATTĪSTĪBA”.

Foruma mērķis ir nodrošināt augstvērtīgu, gan Latvijas, gan ārvalstu uzņēmējiem saistošu saturu, kā arī kontaktu platformu uzņēmumu vadītājiem un pārstāvjiem, lai diskutētu par eksporta un importa iespējām Baltijā, Eiropā un citos pasaules reģionos, labākajiem risinājumiem un piemēriem, atrastu sadarbības partnerus un, iespējams, pat radītu jaunas biznesa idejas. Jāuzsver, ka tieši šāda formāta kontaktu platforma jeb kontaktbirža ir līdz šim Latvijā vēl nebijis pasākums.

Konferences lektori ir atzīti un novērtēti eksperti ar bagātīgu pieredzi biznesā gan Latvijā, gan ārpus tās. To vidū ir arī SONORA Development Valdes priekšsēdētājs Andris Kulbergs, kurš konferencē runās par NVS un Centrālāzijas valstu piedāvātajām iespējām un riskiem ar kuriem jāsaskaras ikvienam, kurš plāno uzsākt savu uzņēmējdarbību šajās valstīs. Sīkāka informācija par lektoriem un programmu: www.eksportaforums.lv

Konferences organizators ir Big Event – viens no ietekmīgākajiem un veiksmīgākajiem biznesa forumu organizatoriem Latvijā. Savukārt viens no konferences idejas līdzautoriem un atbalstītajiem ir SONORA.

Pieteikšanās konferencei tikai ar ielūgumiem. Pieteikšanās termiņš: uz konferenci + kontaktbiržu līdz 19.janvārim, tikai uz konferenci līdz 23.janvārim. Ielūgumus un PROMO kodu reģistrācijai var iegūt, rakstot uz e-pastu info@sonora.lv